بسم الله الرحمن الرحیم

مجموعه قوانین حقوقی، جزایی و اداری جمهوری اسلامی ایران

* این سایت دولتی نبوده و از طرف مراجع دولتی حمایت نمیشود *

حسن صفرنژاد (هشترودی)

مریم صفرنژاد

وکلای پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

صفحه اول درباره سایت نمونه آراء دادگاه‌ها قوانین آراء وحدت رویه قوانین مشورتی جستجو ارسال سوال حقوقی اینستاگرام

فصل اول- کلیات

روزنامه رسمی شماره 11217- 08/06/1362
شماره 92922 17/05/1362
وزارت بازرگانی
هیئت وزیران در جلسه مورخ 09/05/1362 بنا به پیشنهاد شماره 57102 مورخ 23/12/1361 وزارت بازرگانی و به استناد تبصره قانون راجع به اصلاح لایحه قانونی الغای قانون تشکیل سازمان غله و قند و شکر و چای کشور مصوب 15/11/1360 مجلس شورای اسلامی، اساسنامه سازمان چای کشور را به شرح زیر تصویب نمودند.

فصل اول- کلیات

ماده 1- موضوع و اهداف سازمان عبارت است از: تهیه و تدارک و واردات، صادرات، ذخیره‌سازی، توزیع تنظیم بازار چای کشور و فعالیت‌های کشاورزی، صنعتی، بازرگانی و پژوهشی و خدماتی مربوط به آن برنامه‌ریزی در جهت نیل به خودکفایی و اجرای برنامه‌های مصوب به منظور کمک و حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان چای.
تبصره- منظور از چای در این اساسنامه عبارت است از برگ سبز چای و چای خشک و کلیه موادی که از این کالا به دست می‌آید.
ماده2- نوع شرکت: سهامی و مدت آن نامحدود است.
ماده3- سازمان دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و به صورت شرکت سهامی مشمول مقررات استخدامی شرکت‎‌های دولتی وطبق مقررات این اساسنامه و اصول بازرگانی اداره می‌شود.
ماده4- مرکز اداری سازمان تهران می‌باشد و سازمان می‌تواند طبق مقررات این اساسنامه نسبت به تأسیس شعب و نمایندگی‌ها و ادارات در سایر نقاط کشور اقدام نماید.
ماده5- سرمایه موقت سازمان مبلغ پانصد میلیون ریال است و به پنج هزار سهمیه صدهزار ریالی منقسم می‌شود و تمام سهام متعلق به دولت می‌باشد.
ماده6- وزارت بازرگانی مکلف است ظرف سه سال از تاریخ تصویب این اساسنامه نسبت به تفکیک سرمایه شرکت سهامی چای ایران موضوع تبصره 2 ماده یک قانون تشکیل سازمان غله و قند و شکر و چای کشور مصوب 30/02/1352 از سازمان غله و قند و شکر و چای کشور اقدام و پس از وضع دیون و تعهدات، دارایی قابل انتقال شرکت مذکور را تعیین نموده و به مجمع عمومی جهت اصلاح سرمایه با رعایت مقررات مربوط ارایه نماید.
ماده7- هرگونه تجارت خارجی چای توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی اعم از دولتی، تعاونی یا خصوصی مستلزم کسب موافقت از سازمان می‌باشد.
ماده8- اهم وظایف سازمان عبارتند از:
1- نظارت کامل بر فعالیت‌های کشاورزی، اشخاص حقیقی یا حقوقی در زمینه کشت، داشت، برداشت برگ سبز چای به منظور کنترل و بالا بردن کمیت و بهبود و افزایش کیفیت چای تولیدی کشور.
2- خرید کلیه برگ سبز چای استحصالی کشور از چایکاران (افراد، اتحادیه‌ها و گروه‌ها و تعاونی‌های کشاورزی) و غیره.
3- تبدیل برگ سبز چای به چای خشک.
4- تدارک و تأمین کمبود چای مورد نیاز از خارج کشور.
5- تبدیل و آماده‌سازی و بسته‌بندی و ذخیره‌سازی چای.
6- توزیع و فروش چای در داخل و یا صدور آن به خارج از کشور، مستقیماً یا توسط سایر دستگاه‌های دولتی.
7- ایجاد، خرید، اجاره دادن و یا اجاره کردن تأسیسات و کارخانجات و انبارهای لازم به منظور بهره‌برداری حفظ و نگهداری و بسته‌بندی چای و مواد حاصله از آن.
8- تشخیص و تعیین صلاحیت فنی و بهداشتی کارخانجات چای سازی براساس مقررات مربوط.
9- کمک به کشاورزان چای‌کار و کارخانجات چای‌سازی از طریق تنظیم و اجرای برنامه‌های ارشادی، آموزشی، بهسازی و بازسازی و همچنین کمک‌های فنی و مالی از طریق پرداخت مساعده و وام‌های بی‌بهره و یا با کارمزد مناسب.
10- نظارت بر فعالیت‌های صنعتی مربوط به صنعت چای.
11- حمل‌ونقل و تخلیه و بارگیری کلیه کالاهای مورد عمل سازمان رأساً و یا به وسیله مؤسسات حمل‌ونقل موجود در کشور برحسب مقررات موجود.
12- تحصیل اعتبار ووام از بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و همچنین پرداخت وام به اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور نیل به اهداف سازمان برطبق مقررات و آیین‌نامه‌های مربوط.
13- اقدام به هرگونه عملیات دیگری که برای تأمین اهداف سازمان لازم تشخیص داده شود.
تهران، میدان آرژانتین، خ ۲۱ پلاک ۵ واحد ۱۱
www.law-ir.ir 2008-2024 By 9px.ir